HARMONOGRAM UVOLŇOVANÍ OPATŘENÍ V OBLASTI ŠKOLSTVÍ

Harmonogram uvolňovaní opatření v oblasti školství

Jak moc se tento harmonogram projeví na ZŠ A ZUŠ JESENICE, se dozvíte, až dostaneme od MŠMT slíbené metodické pokyny, které by měly být dokončeny dle sdělení ministra školství koncem dubna.

Harmonogram reflektuje současnou epidemiologickou situaci v ČR a je součástí uvolňovacích opatření ministerstva zdravotnictví a vlády. V závislosti na vývoj epidemiologické situace může být aktualizován nebo doplněn.

 

11. květen

Bude možná individuální výuka v základních uměleckých školách.

25. květen

Bude možná osobní přítomnost žáků prvních stupňů základních škol na vzdělávacích aktivitách formou školních skupin. ÚČAST ŽÁKŮ VŠAK NEBUDE POVINNÁ. 

V rámci ochrany rizikových skupin pedagogických i nepedagogických pracovníků, ale stejně tak žáků a jejich rodinných příslušníků bude i nadále pokračovat distanční výuka

Od tohoto data bude také umožněna výuka v základních uměleckých školách s omezením maximálního počtu pěti dětí.

  • Doporučený počet žáků ve školní skupině bude 15 a bude možné jej dle místních podmínek navýšit, musí však být splněna podmínka jedno dítě v lavici.

 

  • Složení skupin bude neměnné a dítě tedy nebude moci skupiny měnit. Vzájemný kontakt skupin bude omezený.

 

  • Školní družiny, školní kluby ani zájmové kroužky nad rámec jedné skupiny povoleny nebudou.

 

  • Tělesná výuka bude zakázána.

 

  • Co se týče jídelen, jejich otevření bude podmíněno aktuální epidemiologické situaci a místních podmínek, zejména pak možnosti oddělení jednotlivých skupin.

 

  • V průběhu vyučování bude sice doporučeno nošení roušky, nicméně vyučující bude moci o jejím nošení rozhodnout dle potřeby. Při skupinové práci a aktivit ve vzájemné blízkosti, ale stejně tak mimo třídu a ve společných prostorách škol budou roušky povinné.

 

Červen

Pokud to epidemiologická situace dovolí, počítá se s možností konzultací či občasných vzdělávacích aktivit pro žáky 2. stupňů ZŠ.

Předpokládá se realizace jednotných i školních přijímacích zkoušek ke vzdělávání ve středních školách.

 

ZŠ A ZUŠ JESENICE, p. o.