INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA SŠ 2020

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA SŠ 2020

 

Vážení rodiče,

v těchto dnech 8. a 9. června se konají přijímací zkoušky. Všichni jste obdrželi pozvánky k přijímacímu řízení, kde jsou veškeré informace. Po jednotné přijímací zkoušce doporučujeme průběžně kontrolovat stránky školy, kde budou vyvěšeny výsledky (ty budou nejpozději 16. 6. 2020), případně se dívat na nástěnku školy, kde by měl být seznam také vyvěšen. Písemné oznámení obdrží pouze ti, kteří budou nepřijati ke studiu. Ode dne zveřejnění výsledků je nutné odevzdat DO 5 PRACOVNÍCH DNÍ ZÁPISOVÝ LÍSTEK.

V tomto školním roce se v případě nepřijetí nepíše odvolání, ale pokud se na škole uvolní místo, bude Vás kontaktovat přímo škola, zda máte zájem (rozhodovat bude v tomto případě „pořadí pod čarou“).

 

9. ročník – 2. kolo přijímacího řízení

             Pokud se stane, že někdo nebude přijat ani na jednu ze zvolených škol, může využít 2. kola přijímacího řízení – nevypisují ho všechny školy, pouze ty, které nenaplnily kapacity a třeba jen na některé obory. Počet přihlášek v 2. kole není omezený (můžete tak podat třeba i 5 přihlášek). V případě potřeby kontaktujte paní učitelku Mgr. Elišku Kubů (eliska.kubu@jesenickaskola.cz) a napište jí, kolik přihlášek má připravit – následně by Vám dala vědět, kdy a v kolik hodin bude možné přihlášky vyzvednout.

            Přehled škol, které vypisují 2. Kolo, naleznete na stránkách magistrátu (v případě Prahy), případně na stránkách krajských úřadů jednotlivých krajů. Tento seznam se aktualizuje každý den i během dne. Je důležité hlídat si požadavky k přijetí, někde jsou kritériem výsledky z testů, někde přijímají do naplnění kapacity. Některé školy budou zřejmě přijímat i o prázdninách vzhledem k posunu termínů.

 

Dále bychom Vás chtěli požádat o spolupráci. Napište paní učitelce Kubů, (eliska.kubu@jesenickaskola.cz) na jaké školy (a obory) byly podány přihlášky, kam se popř. děti dostaly a zda především děti z 5. a 7. ročníku nastoupí na gymnázium.

 

V případě jakýchkoli dotazů kontaktujte paní učitelku Mgr. Elišku Kubů.

 

Děkujeme za spolupráci

ZŠ A ZUŠ JESENICE, p. o.