SPORTOVNÍ ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ

Okresní kolo basketbalu 

 

V týdnu po jarních prázdninách proběhla v jesenické škole okresní kola basketbalového turnaje dívek i chlapců regionu Praha-západ, z nichž postoupil vždy nejlepší tým do krajského kola. Jak už se stalo tradicí, hodně byly vidět oba týmy ZŠ a ZUŠ Jesenice.

 

Dne 19. 2. si v jesenických tělocvičnách daly dostaveníčko dívky. O postup do kraje usilovalo celkem devět týmů. Na tribuně dodávali našim hráčkám svou podporou energii skvělí fanoušci. I díky nim postoupily do semifinále a vybojovaly skvělé 3. místo.

 

O dva dny později, 21. 2., se nenechali zahanbit ani naši chlapci. Ti v konkurenci 10 týmů postoupili do finále, v němž s přehledem zvítězili, a budou naši školu reprezentovat v krajském finále, které se bude konat koncem března tohoto roku v Nymburce.

 

Děkujeme všem našim hráčkám, hráčům, ale i organizačnímu týmu za vynikající reprezentaci školy a chlapcům přejeme hodně úspěchů v krajském finále.

 

Mgr. Šárka Pajačová a Marek Eisman

 

 

Okresní kolo v házené

29.1.2019 se naši žáci zúčastnili okresního finále Praha - západ v házené. Naši školu reprezentovalo 10 vybraných hráčů a je nutné podotknout, že všichni předvedli jisté kvality a tým se zcela zaslouženě umístil na krásném třetím místě, i když jsme jako jediní neměli v sestavě nikoho, kdo tento krásný, tvrdý a rychlý sport hraje závodně. Hrací doba byla zkrácena na 1x12 minut, čemuž také odpovídaly velmi těsné výsledky odehraných utkání. V základní skupině se naši borci postupně utkali s týmy z Řevnic, Černošic a Dobřichovic.

V utkání s Řevnicemi se naši reprezentanti rozehrávali a nepouštěli soupeře do žádných vážnějších příležitostí. Bohužel se jim nedařilo střelecky a po napínavé koncovce podlehli Řevnicím 2:3.

Do druhého utkání naši vstoupili s velkým odhodláním a favorizovaný celek Černošic nepustili v prvních 10 minutách do žádné gólové šance. V obraně naši bojovali jako lvi a vždy, když se některý ze soupeřových hráčů rozhodl alespoň ke střele z dálky, jeho střelu zblokovala naše modrobílá zeď. Chlapci dotáhli utkání do jednoznačného vítězství 5:2. Jediným negativním momentem bylo zranění Davida Khase v posledních vteřinách tohoto utkání.

Ke klíčovému utkání, překvapivě vyrovnané skupiny, jsme nastoupili proti Dobřichovicím. Chlapci pokračovali v nastoleném herním stylu a je potřeba vyzdvihnout golmanské umění Jana Vrňaty, který předváděl neskutečné zákroky a dodával tím mentální sílu celému družstvu. Díky vítězství 5:3 si naši borci zajistili postup do semifinále z prvního místa ve skupině.

V semifinále jsme se utkali s výběrem z Dolních Břežan a byl to vskutku tuhý boj. Za stavu 4:2 v 8. minutě již málokdo předpokládal, že se soupeři podaří nepříznivý výsledek otočit. Bohužel jsme inkasovali v posledních vteřinách gól na 4:5.

Velmi bych chtěl ocenit odhodlání a týmového ducha našich reprezentantů, protože po takto ztraceném zápase se dokázali koncentrovat a připravit na závěrečné utkání o třetí místo. V něm naši narazili opět na výběr z Černošic a bylo zřejmé, že soupeř nám má co oplácet. Naši chlapci se však dokázali vypořádat s velmi nečistou hrou soupeře, která byla často za hranicemi slušného chování. Utkání po uplynutí hrací doby skončilo 4:4 a na řadu přišel rozstřel v sedmimetrových hodech. Zde se znovu ukázala velká kvalita našeho brankáře Jana Vrňaty, který z pěti střel nepustil žádnou za svá záda. Jediným úspěšným exekutorem sedmimetrového hodu tak byl pouze náš Adam Šnajberk.

Velké poděkování však patří nejen výše zmíněným hráčům, ale celé sestavě, kterou tvořili:

Michal Kramář, Jan Vrňata, Patrik Ulmon, Adam Dvořák, Václav Kubát, David Khas, Jan Hamršmíd, Adam Šnajberk, Adam Stibor, Jan Prášek.

 

… hoši děkujeme!

Sportu zdar

ZŠ A ZUŠ JESENICE, p.o.