ZÁVOD LIGY ŠKOL V PŘESPOLNÍM BĚHU 26. 9. 2019

Ve čtvrtek 26. září jsme se jako již tradičně zúčastnili ligy škol v přespolním běhu. Závodili jsme ve dvou kategoriích. První kategorie byla 6. a 7. třídy chlapci, ve které jsme soutěžili ve složení Jakub Habr, Ondřej Novotný, Karel Kubát, Marek Navrátil a Richard Hnilička. Druhá kategorie se skládala z chlapců z 8. a 9. tříd, ve které nás reprezentovali: Antonín Neumann, Nikita Perets, Patrik Pašek, Patrik Ulmon, Kristián Keblušek. Celou naši výpravu za úspěchy vedl p. uč. Tomáš Bednář.

  Závody se konaly v Dobřichovicích u Černošic. Program začínal dívčími kategoriemi, ve kterých jsme bohužel neměli zastoupení. Po odběhnutí dívčích závodů přišla na řadu mladší chlapecká kategorie, ve které jsme měli poměrně velikou naději na dobrý výsledek.

  A to bylo vidět už od startu. Od zaznění startovní pistole, která odstartovala závod na 1500 m, to vypadalo velice dobře. Tři závodníci z Jesenice se pohybovali v první desítce. Po nervózním začátku se vedoucí pozice ujal Jakub Habr a roztrhal celé startovní pole. V čele si utvořil drobný náskok. Za ním běžela dvoučlenná skupina, ve které se držel náš Marek Navrátil. Do cíle doběhl jako první Jakub Habr, jako třetí Marek Navrátil a za ním se díky mohutnému finiši umístil na čtvrtém místě Ondřej Novotný. Jelikož se z každé školy počítaly pouze první tři nejlepší výsledky, měli jsme jistou i zlatou medaili za celý tým a tím pádem postup do krajského finále.

  Po tomto velice úspěšném závodě běželi starší chlapci, kde jsme měli také velice nadějnou sestavu. Starší chlapci měli před sebou 3 500 m. Nejlepší z našich byl Nikita Perets, který doběhl na čtvrtém místě. Druhý z našich doběhl Patrik Pašek na 12. pozici a třetí reprezentant naší školy Antonín Neumann obsadil 23. místo. Kousek za ním doběhl i Kristian Keblušek. Tato pěkná umístění bohužel nestačila na postup, ale i tak máme velkou radost z postupu mladších žáků a těšíme se na další boj o dobré umístění v krajském kole.

 DRŽTE NÁM PALCE!!!

                                                                                                                      Jakub Habr